6 modalitati prin care iti poti creste afacerea prin crearea unui site web

Atunci cand incerci sa faci un potential client sa te cunoasca, sa te placa si sa aiba incredere in tine, prima impresie este data de ce servicii creare site web ai ales.

Oamenii vor sa stie cine esti inainte de a cumpara un produs sau serviciu de la tine. Astfel, crearea unei prime impresii solide este cruciala. In lumea micilor afaceri, a fi vizibil pe web reprezinta o zona pe care multe afaceri nu se concentreaza destul.

Multe astfel de afaceri apar fie in directoare web, fie in recenzii online. Insa, de si mai multe ori, ele nu apar nici macar listate in Google My Business, nu sunt prezente in Social Media nici nu dispun de un site web propriu.

Elemente cheie ce tin de creare site web

1.Adu-ti informatiile de contact in prim-plan. Plasarea metodelor prin care poti fi contactat la vedere si chiar in mai multe locuri din site arata ca esti usor accesibil in cazul in care un client are orice problema sau intrebare. Cand oamenii fac decizia de cumparare, vor sa se asigure ca esti acolo pentru ei daca au nevoie de ceva. Daca datele tale de contact nu sunt atat de usor de gasit, apar indoieli cu privire la calitatea muncii tale, nivelul de incredere si legitimitatea afacerii tale. In plus, motorul de cautare Google ofera un oarecare “boost” pentru cei care includ datele de contact in pagina principala si care apar in directoare cu aceleasi date.

2.Gandeste-te la clienti cand demarezi un proiect de creare site web. De la navigatie, la imagini si tonul de adresare, potentialii tai clienti sunt interesati de diferite aspecte.

Nu uita de optimizare!

3.Optimizarea SEO este un pas important care vine dupa crearea site-ului. Aceste eforturi vor ajuta site-ul tau sa se pozitioneze mai bine in paginile motoarelor de cautare. Acest lucru este important, deoarece clientii se uita in principal doar pe prima pagina din rezultatul cautarii. Rareori ei aleg sa colaboreze cu o firma de pe a doua, a treia sau a zecea pagina. Cu timpul, daca ai o strategie de optimizare eficienta, poti tinti chiar prima pozitie pe cautarea de cuvinte cheie specifice afacerii tale.

4.Adapteaza-te pentru orice dispozitiv, pentru a ajunge la orice client. Daca un potential client arunca o privire in trecere pe site-ul tau, trebuie sa te asiguri ca totul este responsive, indiferent daca site-ul este accesat de pe tableta, telefon sau laptop. Acest lucru este important, deoarece, daca obligi consumatorul sa dea zoom pe diferite pagini sau sa acceseze link-uri mici si sa apese multe butoane pentru a naviga in site, il vei pierde. In plus, asta ofera sansa clientilor sa acceseze site-ul tau oriunde, oricand.

creare site web responsive

5.Incarca regulat continut nou pe site-ul tau. Abordand subiecte din aria ta de experitza, permiti clientilor sa vada ce nivel de expertiza ai si ce solutii poti oferi. De asemenea, te poti folosi de acest continut pentru a distribui informatii si pe Social Media, sub forma de reclama, pentru a atrage trafic si potentiali clienti catre site.

6.Site-ul tau este un proiect in continua dezvoltare. Asta inseamna ca o data creat, acesta nu trebuie lasat asa. Verifica-l constant pentru a detecta si repera problemele aparute. In plus, regulile in web design, uzabilitate si SEO se schimba constant, ceea ce inseamna ca tu trebuie sa tii pasul. De aceea, este bine sa iti setezi obiective pe termen scurt, mediu si lung.

Concluzii

Cu toate ca aceasta lista este doar varful iceberg-ului, este un bun punct de plecare. Un proiect de creare site web presupune o analiza amanuntita a nevoilor, bugetului si rezultatelor pe care le urmaresti. Acestea trebuie realizate de o echipa specializata, precum Agentia Plum Media, care iti poate oferi solutia adaptata afacerii tale. Trimite-ne un mesaj la office@plummedia.ro pentru a incepe sa-ti cresti afacerea!

Call Now Button