Browsing category

Sfaturi SEO

Sfaturi Optimizare Site, Sfaturi SEO,

Google ban – ce inseamna si ce efecte are?

Google ban - ce inseamna si ce efecte are?

Google ban – ce inseamna si ce efecte are?

Cea mai grava penalizare pe care o poate aplica Google este interdictie totala (total ban). Aceasta inseamna eliminarea tuturor paginilor de pe un domeniu dat din indexul Google. O interdictie nu este intotdeauna o pedeapsa, Google  poate elimina temporar sau permanent site-uri din indexul sau si din rezultatele de cautare in cazul in care considera ca ati incalcat termenii si condtitiile de utilizare. Google avertizeaza ca banarea poate fi raspandita pentru anumite actiuni, cum ar fi deghizare, scrierea textului in asa fel incat sa poata fi vazut de catre motoarele de cautare, dar nu si de catre utilizatori, sau crearea de pagini / link-uri cu singurul scop de a deruta motoarelor de cautare, poate duce la eliminarea din index.

Unul dintre cazurile cele mai edificatoare ale unei interdictii totale a fost atunci cand Google, in anul 2006, a emis o penalizare totala pentru site-ului german al constructorului BMW. Infractiunea? Pagini umplute de cuvinte cheie care au fost prezentate doar pentru motoarele de cautare, si nu pentru vizitatorii umani. Incidentul a ajuns rapid subiect de discutie in stirile internationale, aprins, cel putin partial, de catre comunitatea de blogging SEO. BMW a eliminat imediat paginile ofensatoare si in termen de cateva saptamani Google a anulat interdictia.
Pentru a diagnostica o penalizare totala sau partiala, executati urmatoarele teste:

 

*    Verifica indexul Google. In campul de cautare Google, introdu urmatoarea interogare de cautare: site: domeniul tau.com Google apoi returneaza o lista a tuturor paginilor site-ului tau care apar in indexul Google. In cazul in care site-ul a avut anterior pagini indexate, iar acum paginile sunt eliminate, exista  posibilitate ca site-ul sa fi fost eliminat de google.
*    Verifica daca Google a listat site-ul tau ca fiind nesigur pentru navigare, introducand urmatorul url in browserul tau: http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=(introdu site-ul tau la sfarsit dupa “=”)
*    Verifica daca site-ul tau este setat pe Nofollow/Noindex, poate parea evident ca acest lucru nu trebuie sa se intample, dar mai bine verifici pentru a fi sigur ca nu ai setat site-ul tau de pe WordPress pe Noindex. Pentru a verifica acest lucru intra in panoul de administrare (Dashboard), intra in sectiunea “Privacy”, daca cea de-a doua optiune este bifata (I woulds like to block search engines, but allow normal visitors) atunci site-ul tau nu este indexat de catre motoarele de cautare.
*    Verificati Google Webmaster Tools. Uneori, Google te va notifica prin intermediul contului despre eventuale probleme si penalizari aparute. Dar este bine sa stii ca nu vei primi intotdeauna acesta instiintare. A se vedea imaginea de mai jos pentru un mesaj de exemplu.

 

0no comment