Inceputul retelelor sociale

Inceputul retelelor sociale

De-alungul timpului, internetul a devenit cea mai buna modalitate de a promova un produs, un brand sau un serviciu, mai intr-un tarziu au aparut si retelele sociale.

Ce sunt retelele sociale?

Sunt site-uri, unde persoanele tin legatura cu altele, si in acelasi timp impart poze, videouri, informatii, interese. Majoritatea retelelor sociale ofera si posibilitatea de a avea o conversatie in “direct”. De asemenea, unele ofera si posibilitatea de-a crea sau de a fi adaugat intr-un grup, astfel ajungi sa imparti lucruri cu persoanele care au aceleasi interese ca si tine, in acest punct isi fac aparitia si companiile.

In momentul de fata exista o multime de retele sociale active in mediul online, insa doar unele au captat atentia companiilor. Cateva dintre cele mai importante retele sociale sunt Facebook, Linkedin, Twitter, si mai nou Pinterest.

Dintre cele 4 enumerate, Facebook detine suprematia si are cel mai mare numar de utilizatori. Facebook ofera utilizatorilor posibilitatea de-a avea o pagina comerciala, care este utila pentru firme, trupe de muzica etc. In plus, are si o multime de aplicatii care ajuta la promovarea si personalizarea paginii.

Primul pas ce trebuie facut pe Facebook este acela de-a crea o pagina, iar mai apoi de a o personaliza si incarcata cu informatii adecvate. Este foarte important sa se mentina actualizata pentru a putea avea contact direct cu publicul, care poate fi clientela intr-o afacere.

Pentru a obtine mai multi membri, se vor invita initial prietenii, cunoscutii, colegii de lucru/scoala, si cum sa nu, sa se includa un link al website-ului  companiei.

Reteaua Linkedin a fost creata in anul 2003, de atunci, aceasta a acumulat o multime de utilizatori din peste 200 de tari. Nu de curand, Linkedin a ajuns la 200 de milioane de utilizatori. Poate ca este o cifra mica pentru o retea sociala (in comparatie cu Facebook), dar aceasta este dedicata in special firmelor.

Linkedin ofera posibilitatea de a publica date ca: experienta, educatie, pagini web si recomandari.

De ce sa folosim retelele sociale?

1.    Este folosit de catre expertii in marketing
Retelele de socializare sunt  o mina de aur ce poate fi exploatata pentru a creste castigurile financiare. De aceea, nu se poate intoarce capul acestei oportunitati.
2.    Bune pentru aproape orice nisa
In lumea marketing-ului pe retele sociale isi au loc toate nisele. Se poate promova un site indiferent de nisa acestuia: carti electronice, articole pentru casa, medicina/sanatate, golf… si lista continua pana la domeniile de care poate n-ati auzit niciodata.
3.    Este Gratuit!

Da! Acesta este cel mai mare plus, este GRATIS! Retele sociale va pot scuti sa aruncati bani pentru publicitate. Si apropo, nu uitati ca ce-i bun se promoveaza intotdeauna singur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button