De ce sa investesti in promovare Social Media?

De ce sa investesti in Social Media?

Tot mai multe companii se indreapta spre social media fara sa stie exact ce doresc sa obtina, este adevarat ca social media ofera oportunitatea de a fi mai aproape de potentialii clienti si de a modela intr-un mod pozitiv reputatia companiei, dar pentru a va atinge obietivele nu plecati la drum fara un plan bine structurat.

Social media este in continua dezvoltare de aceea o prezenta active este absolut necesara.
In Romania cele mai cunoscute si utilizate retele de socializare sunt Facebook si Twitter si mai nou Pinterest. La nivel global Facebook a depasit 800 de milioane de utilizatori anul acesta si nu mai punem la socoteala miliardele de like-uri si share-uri de pe parcursul anului.

Utilizatorii care detin cont pe retele de socializare sunt mai receptivi si cauta, de obicei, produse si servicii in mediul online, apropierea de acestia prin intermediul diferitelor retele de socializare va poate aduce un plus in fata concurentei si implicit cresterea vanzarilor.

Integrarea social media in strategia de marketing este o necesitate pentru orice companiei moderna, indiferent de domeniul de activitate al acesteia, este intr-adevar mai simplu de creat o comunitate in jurul unor produse sau servicii de larg consum, dar in unele cazuri, faptul ca nu sunt prezenti concurentii companiei dumneavoastra pe retelele de socializare poate fi un avanjat.
Social media nu necesita ivestitie initiala, pentru companiile mici, care nu dispun de bugete foarte mari, este un inceput bun si ieftin.

Clientii dumneavoastra sunt prezenti acolo deja, nu trebuie sa va ganditi ca majoritatea utilizatorilor sunt tineri, din datele eliberate de catre Facebook se pare ca aproape jumatate au peste 45 de ani, deci oricare ar publicul tinta al companiei dumneavoastra este present pe retelele sociale, aveti acum acces la un mijloc eficient de a ajunge mai usor la clientii dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button