Cum promovam afacerile in mediul online pe timpul verii

Promovarea online a afacerilor pe timpul verii

Promovarea afacerilor online presupune foarte multa munca, multa analiza si foarte multa rabdare. Chiar daca metodele de promovare sunt nenumarate, ei bine, nu toate se pliaza oricarui domeniu.

Indiferent de afacere, trebuie urmarite foarte bine trendurile si noutatile domeniului, atat pentru a oferi userului informatiile si produsele de care are nevoie, cat si pentru a stabili corect strategia de promovare seo sau alt tip de promovare online si offline.

O data cu venirea verii, multe industrii inregistreaza o stagnare sau chiar o scadere a vanzarilor online. Acest lucru se datoreaza in principal, reorientarii pietei spre alte produse si servicii, cum ar fi: produse alimentare, produse cosmetice si vestimentare, oferte de vacanta si chiar electrocasnice. Se stie foarte bine ca, o data cu venirea verii, cumparatorii se gandesc la cu totul alte game de produse, despre care putem spune ca sunt mai mult sau mai putin cautate in restul anului.

Pentru orice afacere online este esential sa se analizeze foarte bine factorii ce influenteaza vanzarile si sa inceapa sa se pregateasca corespunzator pentru venirea verii.

Cum sa iti pregatesti afacerea pentru venirea verii.

In primul rand, cel mai important lucru este sa iti analizezi factorii ce iti influenteaza afacerea si sa te gandesti la o strategie de marketing cat mai eficienta.

Strategiile de marketing trebuie sa fie planificare in cele mai mici detalii si trebuie incepute din timp, nu numai in momentul schimbarii anotimpului. Este foarte bine ca fiecare strategie sa fie planificata cu cel putin cu 2-3 luni inaintea perioadei de varf.

Daca afacerea ta este una care pe timpul verii are scaderi drastice pe partea de vanzari, noi te sfatuim sa te axezi mai mult pe produsele pe care ai rulaj foarte mare sau pe produsele cu adaos mai mare. Este esential ca sa iti pui in valoare produsele, sa ai tot timpul un stoc corespunzator, sa ai preturi competitive si bineinteles sa acorzi timp promovorarii acestora.

Stim ca promovarea nu este usoara si necesita timp, dar abordand-o corespunzator si alegand cele mai bune materiale: imagini sau video; promovarea poate deveni usoara si plina de rezultate satisfacatoare.

Pe langa toate acestea, trebuie sa ai in vedere si serviciul de servere si hosting. Si de ce spunem acest lucru? Ei bine, daca promovarea va va aduce foarte multe comenzi, serverul trebuie sa faca fata ritmului alert al vanzarilor, pentru a nu impiedica userul sa paraseasca cosul de cumparaturi.

Creeaza numai campanii creative.

O data ce ai stabilit toate detaliile de promovare si bugetul pe care il vei aloca promovarii, incearca sa creezi campanii cat mai creative. Acestea nu trebuie sa fie axate numai pe reduceri, ci trebuie gandite in asa fel incat sa puna in valoare produsul.

Pe langa creativitatea campaniilor fii cu mare bagare de seama, cand vine vorba de cuvintele cheie ce le alegi. Acestea trebuie sa fie cuvinte cat mai relevante atat pentru afacere cat si pentru consumator. Daca nu stii cum sa verifici relevanta acestora, nu ezita si foloseste Keyword Planner de la Google – un tool gratuit care iti va evidentia atat relevanta acestora, cat si popularitatea lor.

De asemenea, este foarte important sa iti cunosti foarte bine publicul si sa alegi cele mai propice canale media. Indiferent ca folosesti Google AdWords sau Facebook, Instagram sau Pinterest, nu uita de SEO.

Daca respecti toate inofrmatiile legate de publicul tau, de produs, si ti-ai stabilit foarte bine stocurile si preturile, iar campania ta respecta cele doua elemente importante: formatul si atractivitatea, atunci poti fi sigur ca, campania ta de promovare va fi una incununata de succes.

In cazul in care ai probleme in crearea unei campanii eficiente, sau esti nesigur, nu ezita si contacteaza-ne. Echipa PlumMedia, este mereu pregatita sa te ajute si sa iti ofere cele mai relevante informatii si cele mai bune strategii de marketing pentru toate campaniile tale de promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button