Top 5 Tendinte in Web Design pentru 2020

Daca anul 2019 si-a pus amprenta asupra web design-ului, 2020 se declara a fi un an promitator. Designerii Web nu vor intarzia sa foloseasca culori vibrante si amestecuri creative ce nu au mai fost incercate pana acum.

Inainte de a detalia noi tendinte in web design, iata cateva informatii de baza pe care ar trebui sa le stii.

Ce inseamna web design

Web design-ul reprezinta un proces de conceptualizare, planificar si construire a unor fisiere electronice care determina layout-ul, forma textului, structura, culorile si utilizarea unor caracteristici interactive care livreaza pagini vizitatorilor. Mai exact, un web designer este acea persoana care se ocupa de crearea unui site web.

Ce presupune un design responsive

Un website responsive are capacitatea de a-si adapta design-ul paginilor in functie de mediul de vizionare (telefon, laptop, tableta). A fost gandit pentru a oferi utilizatorilor o experienta excelenta de navigare. Este extrem de util deoarece site-ul nu sufera degradari majore in momentul in care este accesat de pe un altfel de dispozitiv decat desktop-ul

Tendinte Web Design

Cu toate ca tendintele in Web Design nu vor suferi schimbari majore de la 2019 la 2020, va exista totusi o oarecare diferenta in anul ce urmeaza fata de anii precedenti. Schimbarea va fi subtila, cu toate acestea, iata de ce trebuie sa tii cont pentru a realiza un website atragator:

Grafica vectoriala scalabila (SVG) cu ilustratii 

ilustratii-web-design

Cel mai mare avantaj al graficii vectoriale este posibilitatea de a mari imaginile la orice dimensiune dorim, fara a pierde calitatea acestora. Pe langa asta, dimensiunile imaginilor SVG nu influenteaza marimea fisierului. De asemenea, fisierele SVG pot fi animate si stilizate prin CSS si Javascript

Fonturi mari si bolduite pe fundaluri simple

web design trends

Alegerea unui font mare si bolduit are aceasta putere „magica” de a face ca site-ul sa arate mai bine, determinand vizitatorii dvs. sa inteleaga mai bine mesajul pe care vrei sa il transmiti. Printr-un font remarcabil, mare si ingrosat vei reusi ca mesajul tau sa fie mai bine evidentiat, imbunatatind totodata si experienta utilizatorului. De asemenea, Web designerii au inceput sa foloseasca texte masive pe fundaluri simple ce domina intreg ecranul pentru accentua valoarea continutului.

Materiale video in site

optimizare-seo-plummedia

Un video relevant in cadrul unei pagini va starni interesul vizitatorului si il va face sa interactioneze mai mult cu pagina respectiva. Uneori oamenii prefera sa urmareasca un video care rezuma intreg continutul decat sa il citeasca efectiv. De asemenea, un puternic factor de ranking in motoarele de cautare este timpul petrecut pe site(Dwell Time). Un video interesant va creste categoric timpul petrecut pe site, ceea ce va oferii motoarelor de cautare un feedback pozitiv pentru a-l clasa mai sus decat concurenta.

Inteligenta artificiala

inteligenta artificiala web design

La inceput, web design-ul presupunea crearea site-urilor folosind HTML. De atunci, lucrurile au evoluat considerabil astfel incat, astazi am ajuns sa folosim inteligenta artificiala pentru a ne simplifica munca. Exemplu platforma: Wix, lider in sectorul de construire a site-urilor web a lansat versiunea si viziunea lor pentru Artificial Digital Intelligence in 2016.

Conceptul este destul de simplu.

Wix pune intrebari despre nevoile site-ului dvs. web. Apoi, se foloseste de aceste raspunsuri pentru a crea elemente de continut care sunt unice si robuste din punct de vedere al designului pentru site-ul dvs. web.Wix va va oferi, de asemenea, imagini si text personalizate daca folositi artificial digital intelligence-ul lor.

Continut imbogatit

Asa cum s-a mentionat mai sus, designerii au inceput sa puna accent mai mult pe valoarea continutului. Acesta trebuie sa fie adaptat in functie de design-ul paginii, de publicul si specificul site-ului. Nu uita ca trebuie sa scrii clar, unic si sa integrezi informatii corecte, structurate in mod organizat si atragator pentru vizitatori. Da viata ideilor tale astfel incat sa transmiti cu succes mesajul potrivit si imbraca-l intr-o forma atractiva.

Comments
  • In 2020 este foarte simplu sa iti creezi un site si sa il personalizezi cum vrei tu dar tot mai bine este sa apelezi la o agentie specializata, multumesc pentru recomandari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button