Evenimente profitabile in 2022 si strategii de promovare online

5,7% din vanzarile anuale din Romania au loc in saptamana dintre Black Friday si Cyber Monday.

Ne apropiem de cele mai importante evenimente ale anului, mai ales pentru industria de retail. In cateva saptamani se da startul la Black Friday si la campaniile de Craciun.

Afla care sunt cele mai profitabile evenimente in 2022 si cum iti pot aduce profit.

  1. Halloween 2022-campanii promotionale inainte de Black Friday

Halloween-ul este o sarbatoare demult adoptata si in Romania. Pentru magazinele online este un prilej de a-si incalzi newsletterele si armele de marketing. Ca in fiecare an, pe 31 octombrie are loc evenimentul, iar campaniile se realizeaza cu cel putin o saptamana inainte.

Poti crea o campanie speciala pentru Halloween sau sa incerci sa testezi comunicarea cu clientii tai inainte de marile reduceri din noiembrie.

  1. Black Friday Romania- cresterea vanzarilor cu 19,2% in 2021

Black Friday este cel mai mare eveniment al reducerilor din an. Este si cea mai avantajoasa oportunitate pentru afacerile din Romania.

Noteaza-ti in calendar, pentru ca in 2022, Vinerea Reducerilor are loc intre 11 si 25 noiembrie.

Insight: Clientii prefera sa cumpere din ce in ce mai mult online, de pe smartphone. Asa ca, pregateste-ti deja o campanie pentru viitoarea perioada. Se anunta profituri si mai mari fata de cele din 2021.

Emag Marketplace a avut vanzari cu 27% mai mult, comparativ cu media de anul trecut. Este un prilej perfect sa iti listezi produsele pe marketplace-ul lor. Noi te vom ajuta cu serviciile disponibile pe emag marketplace.

Asigura-te ca ai descrieri de produse optimizate si bine structurate sau apeleaza la noi si iti vom simplifica procesul.

Cele mai profitabile categorii de Black Friday in 2021

Vanzarile depind si de categoria de produse pe care o vinzi.

Top 3 cele mai mari vanzari fata de 2021 au fost:

  • Casa si gradina (decoratiuni, accesorii): 124, 7 %
  • Sport: 61,4%
  • Fashion: 34,7%
  1. Cyber Monday: maratonul reducerilor continua pe 29 noiembrie

Urmatorul eveniment important este Cyber Monday. Noteaza-ti data de 29 noiembrie, pentru ca si acesta este unul din cele mai profitabile evenimente pentru retaileri.

70% din romani participa la seria reducerilor, declarandu-se satisfacuti de experientele lor. Atat serviciile de curierat, cat si retailerii au muncit la cote maxime pentru a oferi cele mai bune servicii. O poti face si tu!

  1. Craciun 2022-boost pentru vanzarile tale

Daca nu poti investi in campanii de marketing de Black Friday, nu te ingrijora! Un alt eveniment care iti poate creste vanzarile considerabil este Craciunul.

In perioada sarbatorilor, 66% din romani fac cumparaturi online. Craciunul este o alta perioada in care poti incerca sa creezi campanii bine targetate, optimizate, pentru ca oamenii sunt in cautare de cadouri.

Odata cu pandemia, obiceiul de consum si locul din care consumatorii cumpara s-au schimbat. Magazinele online devin alegerea nr 1 a consumatorilor, pentru ca se inregisteaza  cresteri ale e-Commerce in fiecare an.

Acestea sunt cele mai importante evenimente de pe calendarul retailerilor.

Cum iti poti creste vanzarile in 2022?

Iti spunem noi! Optimizeaza-ti continutul, inveteste timp in content pentru site-ul tau.

42% din romani au cautat pe Google produsele, direct de pe telefon. Asta inseamna ca trebuie sa iti adaptezi continutul dupa interesele potentialilor consumatori.

Plum Media ofera servicii de promovare online si te ajuta sa iti creezi campaniile pentru Black Friday sau Craciun.  Fie ca ai nevoie de plasarea unor ad-uri, articole de blog, newsletter sau continut pentru social media, suntem alegerea perfecta. Am lucrat cu clienti din domenii diverse si ne putem adapta continutul, pentru orice fel de afacere.

 

Alege Plum Media si da boost afacerii tale in 2022!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button