Cum poti creste increderea prin content marketing?

Crearea unei povesti de brand si realizarea unei conexiuni cu clientii tai nu sunt singurele obiective din content marketing pe care ti le poti atribui. Aici este de asemenea vorba de a castiga increderea audientei tale. Mai departe iti vom prezenta cateva sfaturi, daca vrei sa cresti nivelul de incredere al consumatorilor in brandul tau, atunci cand creezi strategia de content marketing.Agentiile care ofera servicii de content marketing trebuie sa faca tot ce le sta in putere pentru a-i convinge pe potentialii clienti sa aiba incredere in ei. Iar acest lucru este destul de greu de atins si destul de greu de pierdut. O miscare gresita, si toate eforturile se vor dovedi in zadar.Marketingul prin continut este baza interactiunilor dintre client si brand. In timp ce continutul de calitate poate cladi relatii puternice intre brand si public, continutul mediocru ii poate face sa evite compania ta.

Cum poti sa iti faci o reputatie buna prin content marketing?

  1. Stabileste puncte de referinta calitative pentru echipa ta. Cauta cel mai bun continut de pe internet si invata-ti echipa sa foloseasca acel model ca exemplu pentru propriul continut. Tine minte: continutul trebuie sa fie o combinatie echilibrata de educatie si distractie. Nu aborda un ton mult prea serios, insa nu lua crearea de continut in gluma.
  2. Impartaseste succesul tau cu audienta. Articolele sau postarile de genul “Cum am crescut cu 600% traficul pe site-ul meu, in mod organic, in 7 zile” vor creste intotdeauna increderea audientei in tine. Asta pentru ca prezinti rezultate clare, masurabile, care dovedesc capacitatile tale.
  3. Prezinta-ti expertiza. O buna modalitate de a face acest lucru este de a publica studii de caz. De asemenea, este ideal daca iti poti concentra efortul intr-un singur format de content marketing: postari de blog, podcast-uri, videoclipuri sau continut vizual.
  4. Ofera resurse sub forma de giveaway. De la programe, template-uri, cursuri, ebook-uri, oportunitati de guest-blogging si alte instrumente oferite gratuit, poti intari relatia cu clientii tai. In special cand aceste lucruri poarta semnatura afacerii tale.
  5. Gaseste o voce unica. Originalitatea continutului conteaza foarte mult – te ajuta sa te diferentiezi si te face memorabil in ochii audientei. Trebuie sa gasesti o voce si un ton de adresare care realizeaza o conexiune emotionala puternica cu publicul. Poate fi glumet, serios sau poate trece direct la subiect. Secretul este sa descoperi la ce raspunde cel mai bine publicul tau si sa ramai la acea voce.

Comunitate si experienta utilizatorilor

  1. Imbogateste experienta utilizatorului. Intr-un studiu privind evolutia continutului personalizat din 2017, 79% dintre organizatii au zis ca si-au depasit obiectivele financiare, creand continut personalizat pentru audientele lor.
  2. Construieste o comunitate. Cuvantul comunitate da in mintea oamenilor un sentiment de apartenenta. In acelasi timp, creeaza pentru ei o platforma in cadrul careia sunt membri si pot ajuta si pot fi ajutati in diferite probleme.
  3. Fii constant. Cresterea nivelului de incredere presupune un efort constant. Asigura-te ca iti tii audienta “in priza” si vii mereu cu elemente noi, precum: GIF-uri, meme-uri, infografice, intrebari si concursuri. Raspunde comentariilor din Social Media si asigura-te ca postezi constant acolo.
Cresterea increderii este esentiala pentru a obtine comunitati puternice, alcatuite din clienti fideli si conversii constante. Content marketing ofera o modalitate non-intruziva de a intra in contact cu potentialii clienti si ai convinge ca meriti atentia lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button