Ce presupune o campanie PPC de succes?

Fiecare campanie PPC este unica, insa cele care au cea mai mare rata de succes au cateva caracteristici comune. Este vorba despre o structura logica si organizata, cuvinte cheie potrivite si eficiente, cat si management si mentenanta continua.

Cu toate ca este important sa dedici timp si atentie pentru fiecare dintre aceste aspecte, succesul unei campanii este despre a lucra inteligent, nu din greu. Pana la urma, ai de condus o afacere, iar managerierea unei campanii PPC poate fi un job full time. De aceea, este important sa iti maximizezi impactul in cel mai scurt timp posibil. Astfel, iti va ramane destul timp sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cel mai mult: cresterea afacerii si grija fata de clienti.

O campanie PPC se organizeaza pentru ca reclamele cu privire la afacerea ta sa apara printre rezultatele dintr-o cautare in motoarele de cautare, precum Google. Pentru asta, nu poti doar sa platesti mai mult ca reclama ta sa apara mai mult decat a competitorului. In schimb, aceste reclame depind de Ad Auction, care este un proces complet automatizat pe care Google si alte motoare de cautare il folosesc pentru a determina relevanta si validitatea reclamelor care apar in SERP (Search Engine Results Page).

Importanta structurii intr-o campanie PPC

Multe companii sunt foarte preocupate de cuvintele cheie, cu toate ca este un pilon de baza in campaniile de optimizare SEO. Cu toate acestea, cuvintele cheie stau si la baza campaniilor PPC, insa functioneaza doar daca sunt organizate si dispun de o structura bine stabilita. Cu toate acestea, multi afaceristi sunt foarte putin preocupati de structura campaniilor, ceea ce poate rezulta in performante scazute si cheltuieli mari, care se pierd.

Cu toate ca exista o multime de metode prin care poti organiza structura unei campanii pay-per-click, precum structura care imita modul in care site-ul tau este construit sau dupa categoriile diferitelor produse, campania PPC de succes imbina 5 elemente de baza:

  • Campanii
  • Ad Group
  • Cuvinte Cheie
  • Ad Text
  • Landing Pages

Structura dintr-un AdWords Account contine o campanie, din care pot face parte unul sau mai multe Ad Groups. Fiecare Ad Group trebuie sa inglobeze cuvinte cheie, Ad Text si Landing Pages.

O data ce campania ta este construita si functioneaza pentru a cresteconversiile, munca nu trebuie sa se opreasca. Trebuie sa monitorizezi continuu performanta Ad Group-urilor pe masura ce acumulezi informatii si sa schimbi lucrurile care nu merg.

In functie de informatiile pe care le optii, poti schimba cuvintele cheie, potiadauga unele noi sau poti elimina reclamele care nu dau randament. Optimizarea si atentia continua sunt cheia pentru o campanie PPC de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button