Criterii pentru alegerea unui grafic designer

Pentru a gasi cel mai bun grafic designer pentru proiectul tau trebuie sa iti stabilesti clar nevoile, sa faci o mica cercetare de piata si chiar sa inveti tu cate ceva despre acest domeniu.

Acesta trebuie sa fie o persoana de incredere care te ajuta sa iti cresti afacerea. Daca tu ii prezinti un brief cu principalele tale nevoi si dorinte, acesta trebuie sa iti ofere o opinie profesionista asupra lor. Nu te va ajuta foarte mult daca doar va executa ceea ce ii spui. Poate ca solutia ta nu este intotdeauna cea mai buna. Pe langa indeplinirea aspectelor de design, graficianul trebuie sa ofere consultanta si solutii adaptate business-ului tau.

Poti alege un grafic designer care sa lucreze cu tine de la distanta sau chiar in sistem freelance. De cele mai multe ori, se aleg aceste variante pentru a scadea costurile. Insa acest domeniu nu trebuie sa cunoasca limitari de buget. Cea mai buna solutie ramane contractarea unei firme de grafic design din Bucuresti sau din orice alt oras aproape de sediul firmei tale. Comunicarea cu privire la proiecte se va realiza mult mai eficient daca esti fata in fata cu cel care se va ocupa de proiectul tau.

Sfaturi pentru alegerea unui grafic designer

  • Stabileste prioritatile proiectului tau. Creeaza un brief in care sa incluzi detalii despre compania ta, obiectivul proiectului, termene limita si alte dorinte legate de design grafic.
  • Verifica portofoliul viitorului angajat. In functie de ce produse ai nevoie, fie ca sunt pentru web design sau pentru print, vei avea nevoie de programe specifice. De exemplu, poate va fi nevoie mai mult de utilizarea Illustrator decat Photoshop. Din acest motiv trebuie sa cauti persoane care au o experienta vasta cu programele care iti vor folosi. De asemenea, portofoliul te ajuta sa vezi si modul de lucru si cum va arata produsul final.
  • Stabileste bugetul. In acest domeniu, banii cumpara calitatea, iar cand vine vorba despre asta nu trebuie sa ai retineri. O astfel de investitie contribuie la cresterea afacerii tale. Poti gasi un grafic designer care sa fie flexibil in ceea ce priveste pretul, in special daca alegi o colaborare de lunga durata.
    In alegerea unui grafic designer trebuie sa stabilesti o legatura intre abilitatile lui si afacerea ta. Detaliile despre misiunea ta, viziune si produsele sau serviciile pe care le comercializezi il vor ajuta sa inteleaga intregul proiect. Astfel, o persoana cu experienta va stii care este cea mai buna solutie si cum trebuie aceasta adaptata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button