Ce inseamna Optimizare SEO si optimizare pentru alte motoare de cautare?

Ce este SEO sau optimizare Google?

Optimizarea SEO reprezinta cresterea pozitiei unui website in indexul motoarelor de cautare, in principal Google deoarece in Romania si la nivel mondial este cel mai utilizat motor de cautare, locurile 2 si 3 top motoare de cautare sunt impartite de Bing si Yahoo.

Este foarte important sa fii acolo unde te cauta clientii tai, cei mai multi posibili clienti nu trec mai departe de primele 2-3 pagini (primele 20-30 de rezultate), iar in functie de domeniul de activitate multi clienti nu trec mai departe de prima pagina (primele 10 rezultate).

Exista mai multe aspecte de SEO de care trebuie sa tineti cont pentru ca site-ul sa fie prezent pe prima pagina a unui motor de cautare, de la adaugarea cuvintelor cheie in pagina site-ului dvs pana la modul cum alte site-uri trimit link catre site-ul afacerii dvs.

Cand spunem optimizare SEO nu ne referim doar la faptul ca trebuie sa construim un website prietenos cu motoarele de cautare, ci se refera la modul in care putem face un site mai usor de utilizat si mai atractiv pentru oameni.

In momentul cand dorim sa realizam un site si dorim sa incepem o campanie de promovare online cel mai important lucru este sa tinem cont de factorul uman.

De ce are nevoie site-ul meu nevoie de SEO?

Traficul unui site este in principal furnizat de motoarele de cautare Google, Bing si Yahoo desi mai sunt si alte metode de a genera trafic cum ar fi social media, trafic provenit din banere sau din e-mail marketing.

Acest lucru este valabil doar daca pagina dvs web ofera continut de calitate, site-ul este usor de folosit si daca este optimizat pentru motoarele de cautare.

Motoarele de cautare ofera un trafic de calitate si o expunere cum nici un alt canal de marketing nu poate sa-l ofere. Traficul provenit din motoarele de cautare poate face diferenta intre reusita sau esecul unei afaceri.

In Romania sunt zeci si sute de mii de utilizatori care cauta zilnic produse sau servicii prin intermediul motoarelor de cautare, de ce sa nu fii acolo unde sunt posibilitatii clienti?

Pot sa-mi fac SEO singur?

Sigur ca da, desi procesele de SEO sunt complexe si sunt intr-o continua schimbare orice proprietar de afacere sau utilizator de internet poate intelegere usor elementele de baza.

Pe internet este o cantitatea foarte mare de informatie despre ceea ce inseamna seo astfel ca oricine poate invata principiile de optimizare pentru motoarele de cautare.

Orice utilizator care combina informatiile despre SEO de pe internet cu putina practica va ajunge foarte usor sa obtina rezultate pentru afacerea sa. insa

In functie de timp, dorinta de a invata lucruri noi, complexitatea site-ului si gradul de concurenta in cele mai multe cazuri va trebui sa apelati la o firma specializata in SEO cu portofoliul la vedere.

Daca ati luat decizia sa va faceti singuri SEO pentru site-ul dvs sau ati ales sa apelati la o firma specializata trebuie sa aveti mare grija deoarece o campanie de SEO care nu este corect implementata poate duce la declasare din topul motoarelor de cautare sau mai grav chiar la scoaterea din indexul motoarelor de cautare

Daca nu stiti de unde sa incepeti si nu stiti exact ceea ce inseamna termenul de optimizare Google sau procesul de optimizare pentru motoarele de cautare suntem aici sa va ajutam ! Folositi pagina de contact sau 0733.982.759, office@plummedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button