Promovare prin publicitate indoor si outdoor

In ultimii ani, metodele clasice de promovare, precum reclamele televizate sau in forma de print si online au devenit din ce in ce mai putin eficiente. In principal acest lucru se datoreaza faptului ca un consumator poate cu usurinta sa schimbe canalul, sa dea pagina sau sa inchida browser-ul.

Cu toate acestea, specialistii din domeniul de productie publicitara se reorienteaza catre publicitatea indoors si outdoor. Fiecare metoda dispune atat de beneficii, cat si dezavantaje, in functie de tipul afacerii, amplasare si public tinta.

Promovare prin publicitate indoor

Aceasta metoda este de cele mai multe ori utilizata in spatii inchise, precum supermarketuri, cafenele, toalete, autobuze, metrou, sali de sport, scoli si altele. Iata care sunt principalele beneficii:

  • Datele demografice – de exemplu: barbatii petrec in medie 1-2 minute la toaleta, in timp ce femeile petrec dublu.
  • Mai multe studii au aratat ca pentru fiecare dolar investit in metode de promovare indoor, castigi 8 dolari.
  • Tot in urma studiilor efectuate de specialisti in domeniu, s-a dovedit faptul ca memoria vizuala are un impact de 6 ori mai mare in cazul acestui tip de promovare. De asemenea, 78% dintre respondenti au retinut reclamele la care au fost expusi.
  • Mai putina competitite: in cazul unor spatii mai limitate ca marime, ai ocazia sa acaparezi intregul spatiu de prezentare.

Promovare prin publicitate outdoor

Acest tip de promovare este destinata pentru spatiile deschise, concentrandu-si atentia asupra panourilor publicitare de pe marginea drumurilor si din proximitatea locatiei. Astfel, se poate realiza un proces de “aducere aminte” progresiv, pana la destinatia de vanzare.

  • De departe cel mai mare beneficiu il reprezinta faptul ca este “mereu on”
  • Il poti plasa oriunde se potriveste nevoilor tale de targetare demografice
  • Creste nivelul de recunoastere a brand-ului
  • Ghideaza clientii catre punctul de cumparare

Atat metodele de promovare prin publicitate indoor, cat si outdoor se bazeaza pe print. Din acest motiv, este esential sa acorzi o atentie sporita elementelor de web design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button