ClickCease

Ce este un audit SEO si de ce ai nevoie de el?

Daca detii o afacere care dispune de un site, cu siguranta ai vazut reclame sau chiar ai primit e-mailuri cu oferte pentru un audit SEO. Iar daca nu intelegi foarte bine termenul, ai putea considera acele oferte drept alte reclame enervante de tip spam. Insa, auditul SEO trebuie efectuat cu regularitate pentru orice site, fiind una dintre uneltele esentiale de marketing, prin care iti poti creste afacerea online.

Ce face un audit SEO?

In primul rand, un audit SEO se realizeaza cu scopul de a identifica zonele din site-ul tau care nu au o performanta buna. Este o analiza asupra modului in care site-ul se pozitioneaza in motoarele de cautare. Astfel, sunt urmarite mai multe elemente esentiale, precum cuvintele cheie, calitatea continutului si tipul paginilor din site.

De exemple, un audit SEO poate scoate la iveala ca nu iti alegi cuvintele cheie potrivite pentru specificul afacerii tale. Astfel, nu te indrepti catre publicul tau tinta si nu iti poti face cunoscut site-ul celor care ar putea fi interesati de el. In urma semnalizarii unor astfel de probleme, se realizeaza un research pentru a gasi solutia potrivita si cele mai bune cuvinte cheie pe care le poti folosi.

Asta pentru ca un audit nu inseamna doar recunoasterea si semnalarea problemelor, ci implica si o actiune de gasire a unor solutii si totodata, de aplicare a lor. Este un proces complet, al carui scop este crearea unei strategii SEO eficiente, care sa te plaseze in topul cautarilor Google, prin metode organice.

Audit SEO inseamna mai mult decat cuvinte cheie

Pe langa cuvintele cheie, audit SEO va analiza si elementele de SEO on-page, precum URL-ul, titlurile, tagurile, meta titlurile si meta descrierile etc.). Apoi, urmeaza o analiza a elementelor SEO off-page si a altor aspecte tehnice legate de SEO. Acestea privesc sitemap-ul, uzabilitatea, backlink-urile, viteza de incarcare si alte elemente.

Un audit SEO realizat cu simt de raspundere, atent si eficient poate dura chiar si cateva ore bune, daca vrei sa te asiguri ca atingi toate punctele. Desigur, poti face acest lucru chiar tu, daca te pricepi in domeniul SEO. Insa, daca nu esti sigur pe tine sau nu ai timp, poti angaja o agentie de servicii SEO pentru a face auditul. Asta pentru ca vei avea nevoie de audit, indiferent de cine il realizeaza, pentru ca si competitorii tai o fac. Iar, chiar daca ai competitori care nu au auzit de audit SEO sau considera ca nu au nevoie de unul, este sansa ta sa te pozitionezi inaintea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cere Oferta

Pentru orice informatie, nu ezitati sa ne contactati!
Prin trimitera formularului declari ca esti de acord cu Politica de Confidentialitate si cu noile reglementari GDPR.